IVAN PALIJAN je rođen 1973 godine u Zagrebu, gdje je odrastao, školovao se i studirao. Tijekom studija je počeo objavljivati prve tekstove u medijima pa je do 2000. radio u Arkzinu, Studentskom listu, Student­skom listu Revolt, Otvorenoj televiziji, XL magazinu i Jutarnjem listu. Od 2001. je počeo surađivati s Klik magazinom, do kraja godine postaje dio redakci­je, a od sredine 2003. godine glavnim urednikom Klik magazina. Najbolji domaći life-style magazin svih vremena uređuje do rujna 2009., surađujući s najboljim i najkreativnijim pop-kulturnim autorima ikada: Velimirom Grgićem, Zoranom Lazićem, Tonći­jem Kožulom, Bojanom Mandićem, Ivanom Raml­jakom i Aleksandrom Holigom. Nakon toga počinje istraživati drugačije kreativne i životne mogućnosti. S različitim medijima surađuje do 2013 godine kada se seli, prvo u Čakovec, a onda u okolicu Varaždi­na. Sudjeluje kao voditelj marketinga i prodaje, ta kasnije kreativni direktor u razvoju obiteljskog posla u vlasništvu supruge i njene obitelji. Paralelno s time bavi se i programima osobnog razvoja i zdravog živl­jenja u svom Sattva centru zdravlja i sreće. Ova knjiga je tek njegov prvi naslov od mnogih koje priprema.


VELIMIR GRGIĆ, rođen 1978., je novinar, pisac, scenarist i producent. Objavljivati počinje s 15 godina u mjesečniku Heroina Nova. Jedan je od idejnih začetnika, pokretača i urednika magazina Nomad, koji uređuje sve do prestanka njegova izlaženja 2002. godine. U međuvremenu, pisao je za neke od najvećih magazina u državi i regiji, kao što su Playboy, Globus, Nacional i Klik; s 18 godina postao je urednik u Homo Volansu, a objavljivao je u časopisima Arkzin, 21. stoljeće, američkom magazinu The Source i mnogim drugim, a godinama je radio kao novinar portala Tportal.hr, pišući tekstove o filmu, glazbi, televiziji, lifestyleu, kulturi i društvenim fenomenima. Uredio je i brojne emisije, TV priloge i reportaže te nastupao pred kamerom pionirske T-Comove internet televizije, pokrenute početkom novog milenija, a kasnije transformirane u MAXtv. Godine 2019. pisao je kolumnu za portal Telesport i postao stalni suradnik/feljtonist magazina Express (24 sata).


DINO MILIĆ JAKOVLIĆ rođen je 1970. u Zagrebu, a u novinarskoj karijeri uglavnom se bavi automobilima i Formulom 1. O glazbi nije profesionalno pisao, pa je frustracije zbog toga pretočio u blog, koji je najčešće govorio o glazbi i koncertima, te svojedobno bio dosta praćen. Na jednom je Memorijalu Mirka Miočića osvojio srebrnu medalju upravo na glazbenom kvizu – a da pritom nije točno odgovorio niti na jedno pitanje iz 21. stoljeća! Upravo mu je zato bila privlačna forma ove knjige, u kojoj se nalazi dosta albuma iz nekih malo davnijih dana.


MARKO SMILJIĆ, rođen 1970. u Zagrebu. Zadnjih četvrt stoljeća zaposlen u jednoj zagrebačkoj knjižnici, gdje između ostalog vodi glazbenu zbirku, što znači da od dobrih albuma ne može pobjeći. Povremeno piše, tu i tamo objavljuje, a svojedobno godinama autorski surađivao u magazinu KLIK te iz tog davnog vremena datira poznanstvo s nesretnom braćom po kolekcionarstvu. Kad ga je bivši urednik pozvao na suradnju na knjizi, sjetio se kako mu je prije nekih desetak godine polica s pločama sa zida skoro pala na glavu i pri tom odvalila radijator, pa prihvatio poziv kako bi se osvetio i naplatio štetu. Kao posljedicu svega u pedeset i nekoj opet otkrio skupe čari skupljanja ploča i svjestan je da se toga sad neće tako lako riješiti, do sljedeće nesreće s fatalnim posljedicama.


ZORAN STAJČIĆ Glavni urednik i jedan od osnivača hrvatskog pop kulturnog portala Ravno do dna (Ravnododna.com) od 2011., također urednik i voditelj radijske emisije Ravno do sna specijalizirane isključivo za suvremenu domaću i regionalnu glazbu na Radio Studentu od 2011. 2013. Iza sebe ima 20 godina novinarskog rada specijaliziranog za glazbu i pop kulturu, te glazbenog kritičara koji je pratio sve medijske formate (HRT, Nova TV / Dnevnik.hr, Jutarnji list, T-Portal, Metro, Play, IQ i Klik). Radio je i kao novinar za Rolling Stone Hrvatska (2013.-2015.) U tom razdoblju imao je najviše priča na naslovnici, a od listopada 2014. bio je izvršni urednik internetske novine Rollingstone.hr. Preveo je dvije rock biografije (The Clash, Ray Manzarek), radio je kao glazbeni fotograf i imao tri izložbe, režirao jedan dokumentarni film i video spotove za hrvatske izvođače, organizirao koncerte za više od 50 suvremenih bendova i autora, organizira i javne glazbene tribine. Bio je vođa hrvatskog rock benda Subway Dogs (1992. – 2004.), snimio je tri albuma, došao do vrha nacionalnih top lista singlova i nastupio na slovenskom festivalu Novi Rock 1993. sa The Smashing Pumpkins i Verve.


BOJAN MANDIĆ je omnichannel marketinško-komunikacijski strateg i savjetnik. Inovativni poduzetnik u sektoru prehrane životinja za učinkovitiju prilagodbu negativnom utjecaju klimatskih promjena. Posljednjih nekoliko godina piše o biznisu i ekonomiji kroz prizmu pop kulture, kao i tekstove za poznati blog Ruralna Gorila. Radio kao novinar i urednik za Klik i Radio Student, te imao featuring u knjizi „Ritam i rima“ Velimira Grgića. Kao DJ i organizator snažno doprinosio vrhunskoj kvaliteti legendarnih glazbenih programa „Moovare“ u Močvari, „Mamatronik“ i „Explicit Music“ u Mami i Ksetu, te „deep&chicken“ i „Krv, znoj i guze“ u Točkici, te kao polovica mitskog dua DJČoban&DJSeljo. Vrhunski poznavatelj glazbe i early adopter nišnih glazbenih pojava čije varijacije kasnije postaju mainstream.